Inkoop van bankbiljetten

Over ons

Notafilie

Onze naam – Notaphilic World – is afgeleid van het Engelse woord notaphily (NL: notafilie) wat zo veel betekent als “liefde voor papiergeld”. Notafilie is een onderdeel van de numismatiek en richt zich op papiergeld, waaronder bankbiljetten. In papiergeld komen design, druktechniek, historie, bankwezen en financiën op een unieke wijze samen.

Hoe het begon

Aanvankelijk begonnen we als verzamelaar van Nederlandse Gulden biljetten, zoals bankbiljetten van De Nederlandsche Bank. Dit breidden we uit naar biljetten van het hele Koninkrijk Nederland met de (voormalige) gebiedsdelen. Denk aan Nederlands-Indië (Javasche Bank), Nederlands Nieuw-Guinea, Suriname, Curaçao, Nederlandse Antillen en Aruba. Daar kwamen wereldbiljetten bij met bijzondere serienummers. Uiteindelijk gingen we steeds meer de kant van de handel op.

Gespecialiseerd in papiergeld

We zijn nu ruim 25 jaar gespecialiseerd in papiergeld. De belangstelling voor bankbiljetten om te verzamelen of in te beleggen is groeiend, in Nederland en internationaal. Wij handelen – inkopen, verkopen, bemiddelen – in alle soorten papiergeld, uit alle landen en uit elke periode. Het gaat om papiergeld dat niet meer in omloop is en niet kan worden ingewisseld bij een bank.

In de loop der jaren hebben we veel kennis en expertise opgebouwd. Deze hebben we onder andere ingezet bij diverse uitgaven van de Standard Catalog of World Paper Money

De vooraanstaande grading organisatie PMG Paper Money Guaranty heeft ons aangewezen als geautoriseerde bankbiljetten handelaar. We zijn aangesloten bij de International Bank Note Society (IBNS), de internationale instelling voor de studie naar en het verzamelen van papiergeld.

Naast directe verkoop, bieden we regelmatig een mooie selectie aan van onze bankbiljetten via bekende handelsplatforms, zoals eBay.

Wij beschikken over uitgebreide documentatie en bronnenmateriaal. We hebben een groot netwerk van verzamelaars, beleggers en experts. We kunnen u dan ook deskundig adviseren.