Inkoop van bankbiljetten

Over ons

Notafilie

Onze naam – Notaphilic World – is afgeleid van het Engelse woord notaphily (NL: notafilie) wat zo veel betekent als “liefde voor papiergeld”. Notafilie is een onderdeel van de numismatiek en richt zich op papiergeld, waaronder bankbiljetten. In papiergeld komen design, technologie, historie, bankwezen en financiën op een unieke wijze samen.

Hoe het begon

Aanvankelijk begonnen als verzamelaar van Nederlandse Gulden biljetten, zoals bankbiljetten van De Nederlandsche Bank. Dit werd uitgebreid naar biljetten van het hele Koninkrijk der Nederlanden met de (voormalige) gebiedsdelen. Denk aan Nederlands-Indië (uitgiften Javasche Bank), Nederlands Nieuw-Guinea, Suriname, Curaçao, Nederlandse Antillen en Aruba. Uiteindelijk kwamen daar wereldbiljetten bij en gingen wij steeds meer de kant van de handel op.

Gespecialiseerd in papiergeld

We zijn ruim 25 jaar gespecialiseerd in papiergeld. De belangstelling voor bankbiljetten om te verzamelen of in te beleggen is groeiend, in Nederland en internationaal. Wij handelen – inkopen, verkopen, bemiddelen – in alle soorten papiergeld, uit alle landen en uit elke periode. Het gaat om papiergeld dat niet meer in omloop is en niet kan worden ingewisseld bij een bank.

In de afgelopen jaren hebben we veel kennis en expertise opgebouwd. Deze is ingezet bij diverse uitgaven van de Standard Catalog of World Paper Money (SCWPM). De vooraanstaande grading organisatie PMG Paper Money Guaranty heeft ons aangewezen als geautoriseerde bankbiljetten handelaar. We zijn aangesloten bij de International Bank Note Society (IBNS), de belangrijkste internationale instelling voor de studie naar en het verzamelen van papiergeld.

Wij beschikken over uitgebreide documentatie en bronnenmateriaal. We hebben een groot netwerk van verzamelaars, beleggers en experts. Wij kunnen u dan ook deskundig adviseren.